ONE ONDERSTEUNT DUURZAME ENERGIE INITIATIEVEN 

Excursie Ecowijk de Kiem

Geïntegreerde bouw van duurzame woningen.

Op maandagmiddag 7 januari 2019 organiseert DNA in de bouw/Kennisinstituut KERN een excursie in het kader van ONE. We brengen een bezoek aan de Ecowijk de Kiem in de Schuytgraaf in Arnhem. Een wijk die heel interessant is voor docenten installatietechniek en elektrotechniek. De excursie is een initiatief van Rijn IJssel en alle ONE-participanten zijn van harte uitgenodigd om mee te gaan! 

Programma 
Ecowijk de Kiem is nu in aanbouw. De zeer duurzame, energiezuinige projecten Bo GroE+WonenDe ideale woningRode Trappenhuis  en Flexus, zijn in verschillende uitvoeringsstadia te zien, van net uit de grond tot ruwbouw. We krijgen op deze middag de unieke kans om hier rond te kijken. Enkele medewerkers van de uitvoerende bedrijven zijn aanwezig om ons ter plekke informatie te geven over de projecten en vragen te beantwoorden. 

Belangrijk!
Voor het bezoek aan Ecowijk de Kiem is het verplicht om veiligheidsschoenen en een helm te dragen. Vergeet niet om deze spullen zelf mee te nemen!
 
 
Projecten
 
Project Beschrijving
Ecowijk de Kiem
In het noorden van de wijk Schuytgraaf in Arnhem komt een gloednieuwe ecowijk. Duurzaam voor mensen, duurzaam voor de aarde en duurzaam voor je portemonnee. 
Bo Gro
Scandinavisch design op Arnhemse bodem, duurzaam wonen in Ecowijk De Kiem.
De Ideale Woning
Gezond wonen zonder gif. Eenvoudig aan te passen en uit te breiden. De Ideale Woning!
E+Wonen
Zeer energiezuinige rijwoning met individueel karakter. 
Variaties in kleur, materiaal, plattegrond en gevel.
Rode Trap Huis
Wanneer je als kind ergens een deken overheen legt, heb je een hut. Dit ontwerp heeft een 50 cm dikke schil als isolerende deken.
Flexus
Geschakelde woningen aan het water & twee twee-onder-één-kap.
Vrij indeelbaar en uit te breiden.
 

Partners