ONE is opgeleid worden tot een gewaardeerd technicus die bekend is met de nieuwste technieken

Onderwijs

Studenten zijn klaar voor de technieken van morgen. ONE biedt studenten aantrekkelijk en uitdagend onderwijs op het gebied van de nieuwste technieken voor een duurzame samenleving.

In de installatiesector liggen op dit moment veel kansen. Duurzame technieken en energiebesparing zorgen voor nieuwe uitdagingen in het installatievak. Nieuwe technologieën leiden naar fijn wonen, schoon water, energieneutrale huizen.

ONE bereidt studenten voor op deze uitdagingen. In ONE werk je in het inspirerende Powerlab in teams aan realistische (onderzoeks-) opdrachten voor het bedrijfsleven. Hiermee kun je als student rekenen op de perfecte aansluiting tussen je studie en een baan in de installatiesector. Hierin werken de drie roc’s intensief samen met IW-AR (InstallatieWerk Achterhoek Rivierenland).

Zelf starten als ondernemer in de installatiebranche? Ook dat kan bij ONE! In het Powerlab is plaats voor starters om zich te huisvesten, waarbij zij gebruik kunnen maken van alle aanwezige kennis en faciliteiten. Zo stimuleert ONE zowel ondernemerschap als productontwikkeling!


bekijk activiteiten

Onderwijs partners

Rijn IJssel

"Duurzaam en intensief samenwerkend kunnen onderwijs en bedrijfsleven een belangrijke rol spelen in het realiseren van een energieneutrale bebouwde omgeving. Daar neemt ook Rijn IJssel haar verantwoordelijkheid in. Met ONE leggen we een brug tussen mensen van nu en de energietechniek van de toekomst."

> Lees meer

"De gebouwde omgeving is goed voor 30% van het totale energieverbruik in Nederland, maar de potentie tot besparen in deze sector is groot. Het terugdringen van het energieverbruik kan dus een belangrijke bijdrage leveren aan het realiseren van de Europese klimaatdoelstellingen van 20% CO2 reductie in 2020. Dat vraagt om innovatie in de bouwsector. Kennisontwikkeling en kennisoverdracht zijn cruciale aspecten bij deze innovatieslag. 

Ben Geerdink, voorzitter college van bestuur Rijn IJssel


> Sluiten

ROC Nijmegen

ROC Nijmegen participeert in ONE, omdat ze wil opleiden voor de werknemer èn samenleving van de toekomst. Samen met Rijnijssel, het Graafschap College en het bedrijfsleven werken aan één visie op onderwijs geeft energie. Die energie willen we inzetten om ons onderwijs te richten op verduurzaming en innovatie in de Gebouwde Omgeving. Nijmegen richt zich naast de green skills in de elektro en installatiebranche ook op de duurzame ontwikkelingen in de bouw. Nieuwe technieken vragen immers om verdergaande samenwerking tussen de verschillende disciplines in de bouw. ONE geeft ons een duurzame zet in de goede richting, daar zijn we blij mee!

> Lees meer

Marleen Deuss - bedrijfsleider de Technische, ROC Nijmegen


> Sluiten

Graafschap College

"Zorgen voor goed opgeleid personeel dat op de hoogte is van innovaties en beseft dat je een leven lang leert: een verantwoordelijk die we alleen samen kunnen opnemen.”

> Lees meer

Graafschap College is onderwijs partner van ONE vanwege het enorme belang dat samenwerking heeft voor de technische installatiebranche. Alleen door samen te werken kunnen we de uitdagingen die de toekomst biedt aan. Het is essentieel dat onderwijs en bedrijfsleven de ontwikkelingen rondom innovatie op elkaar afstemmen en samen optrekken. Zorgen voor goed opgeleid personeel dat op de hoogte is van innovaties en beseft dat je een leven lang leert: een verantwoordelijk die we alleen samen kunnen opnemen.

Jan Gersen - Adjunct directeur Bouwmensen Gelderland Oost / Graafschap College


> Sluiten

Contact

Voor vragen over Onderwijs in het PowerLab, neem contact op met


Jacqueline Bijlsma
programmadirecteur ONE
06 20436408
j.bijlsma@oostnederlandenergiek.nl