ONE stopt per 1 juni 2019

WAT IS ONE?

In de publiek-private samenwerking ONE hebben onderwijs en bedrijfsleven de afgelopen jaren gezamenlijk gewerkt aan een up-to-date aanbod van duurzame opleidingen voor toekomstig en zittend personeel in de technische installatiebranche. In een timelapse video is kort te zien welke activiteiten het project heeft georganiseerd en welke initiatieven zijn ondersteund om een betere aansluiting tussen het mbo en de arbeidsmarkt te realiseren. 

OPBRENGSTEN & VERDUURZAMING

ONE heeft mooie opbrengsten opgeleverd. De constructieve samenwerkingen in het Powerlab op IPKW tussen mbo-hbo studenten, werknemers én bedrijven op het gebied van duurzame technieken voor de bouw- en installatiebranche en de verdere professionalisering van docenten met duurzame masterclasses en excursies, zijn hier voorbeelden van, maar ook het Kennisportaal Gelderland met duurzame opleidingen voor werkgevers en vakmensen in de bouw- en installatietechniek.

Bijzonder waardevol zijn de drie leermodules over duurzame technieken die in opdracht van ONE ontwikkeld zijn: 

  • Warmtepompen (Auteurs Paul Beumer, Docent ROC Nijmegen & Anton Peters, Docent Graafschap College) 
  • DC & Opslag (Auteur Henry Lootens, Gelijkspanningsspecialist KIEN Innovatiemeesters)
  • Energie Neutraal Bouwen (Auteur Clarence Rose, specialist ENB Kennisinstituut KERN

Deze leermodules vullen een enorme behoefte bij mbo-instellingen aan goed lesmateriaal over duurzame technieken en zorgen direct voor een betere aansluiting van het mbo op de arbeidsmarkt. De modules worden beschikbaar gesteld in het digitale leerplatform van Ozone en zijn door onderwijsinstellingen gratis op te vragen via info@oostnederlandenergiek.nl.
Contact

ONE is een publiek private samenwerking waarin de Technische Installatiebranche en het onderwijs gezamenlijk optrekken. Kennisdeling en innovatie leidt tot meer inzicht in de snelle ontwikkelingen in de Energiesector. Door het bieden van uitdagend en aantrekkelijk onderwijs in samenwerking met het bedrijfsleven zijn studenten en zittend personeel voorbereid op het kunnen toepassen van de nieuwste technieken voor een duurzame samenleving. 


Jacqueline Bijlsma
programmadirecteur ONE
06 20436408
j.bijlsma@oostnederlandenergiek.nl

Partners