ONE IS OP DE HOOGTE VAN ONTWIKKELINGEN IN DE ENERGIESECTOR

Drukte op Techniekdag Nijmegen 2018

05 Oktober 2018

De tiende editie van de Nijmeegse Techniekdag was een geweldige dag, waarop jongeren kennis konden maken met de boeiende wereld van de techniek. Proefjes doen, leuke dingen maken, op onderzoek uitgaan, programmeren, spelen met techniek: het kon allemaal! 

Er zit toekomst in techniek. Belangstellende kinderen en ouders stroomden zaterdag binnen bij het Technovium aan de Heyendaalseweg. Om zich te oriënteren op een opleiding, maar vooral ook om een leuke dag te hebben.

Voor de deur van het gebouw is er al genoeg te beleven. Een meisje zit achter het stuur van een pallettruck en toetert. Een klein jongetje zit naast een medewerker van de Dar en rijdt rond over het plein. 

Eenmaal binnen zijn er drie verdiepingen met stands en activiteiten. In de hal staat een smid en iets verderop laten studenten van de Radboud Universiteit zien hoe hun robot pannenkoeken bakt. Geen gewone ronde exemplaren, maar sterren en gezichten. Kinderen kijken gebiologeerd naar het teken- en bakproces. Het resultaat krijgen ze mee op een servetje.

Het Junior Technovium, VNO-NCW regio Arnhem- Nijmegen, het regionale bedrijfsleven en de regionale onderwijsinstellingen organiseerden gezamenlijk deze dag. Een recordaantal van ongeveer 75 stands van scholen, instellingen en bedrijven hebben uitgepakt om te laten zien dat techniek interessant is en een feestje kan zijn. Elektrotechniek, mechanica, robotica, lasersnijders, 3D-printers, het is er allemaal en meer. Alles om kinderen te stimuleren een beroep in de techniek te kiezen.

>>Meer lezen

Bron: De Gelderlander


Partners