ONE IS OP DE HOOGTE VAN ONTWIKKELINGEN IN DE ENERGIESECTOR

Studenten Saxion College bezoeken Powerlab met Qing

08 Mei 2018

Studenten Saxion College bezoeken Powerlab met Qing

Door Elise ter Burg | Stagaire bij ONE

Het is druk in het Powerlab op woensdag 25 april 2016. Ingenieurs van het bedrijf Qing organiseren kennissessies voor een groep studenten van het Saxion College. De studenten zijn lid van de studievereniging WATCH en zijn op excusie naar IPKW. Voordat de studenten aan hun casus (opdracht) beginnen nemen ze met z'n allen plaats op de tribunetrap in het Powerlab en krijgen zij eerst een presentatie te zien. Daarna gaan ze aan het werk. De medewerkers van Qing lopen rond en bieden hier en daar advies. Zij willen tenslotte hun kennis graag delen met de studenten! 

Ik heb één student gesproken over de opdracht. De student vertelt mij dat hij aan het brainstormen is met zijn groepje voor het project. Hij volgt zelf de opleiding ‘elektrotechniek.’ Hij had al heel veel zin in de excursie en is niet teleurgesteld! Voor hem is het een interessante middag met een leuke opdracht.

QING is een multidisciplinaire (technisch) dienstverlener, waar ruim 80 ingenieurs en adviseurs zich dagelijks bezig met technische vraagstukken. Ze geven o.a. advies voor:

  • het verbeteren van de energieprestaties d.m.v. procesoptimalisatie,
  • energiebesparingsmaatregelen en
  • onderzoek en advies naar mogelijke opwek van hernieuwbare energiebronnen, Zon, Wind en Biomassa. 
     

Partners