ONE IS OP DE HOOGTE VAN ONTWIKKELINGEN IN DE ENERGIESECTOR

Kennisportaal van ONE breidt uit: cursusaanbod en leermiddelenbank

12 Februari 2019
De verduurzaming van Oost Nederland Energie(k) - ONE in het Kennisportaal gaat verder. Het platform voor vakscholing in de duurzame bouw- en installatiebranche beschikt nu over een vergroot cursusaanbod en een leermiddelenbank.

Uitbreiding Cursusaanbod

Met de uitbreiding van het cursusaanbod kunnen bedrijven en organisaties voortaan zelf cursussen en trainingen aanbieden. Eerder werden trainingen via het Kennisportaal alleen verzorgd door opleidingsbedrijf IW. Het Kennisportaal vormt voortaan de kwaliteitswaarborger en etalage voor alle cursussen op het gebied van duurzaam bouwen en installeren.

Stichting Kern "het kennisinstituut voor energietransitie in de bouw" is de eerste die haar opleidingen ook bia het Kennisprotaal gaat aanbieden. KERN zet zich in voor een succesvolle energietransitie in de bouw. Integrale kwaliteit is hiervoor de sleutel.

Naast het verzamelen van kennis omtrent duurzaam en energie-efficiënt bouwen en implementeren biedt KERN ook actieve ondersteuning bij het veranderingsproces in de bouwsector. Daartoe ontwikkelt KERN cursussen die van toegevoegde waarde zijn voor het integraal energieneutraal bouwen.

Meer info over KERN kun je vinden op www.kennisinstituutkern.nl

Leermiddelenbank

Via de leermiddelenbank stelt het Kennisportaal practicumopstellingen beschikbaar voor onderwijsinstellingen. Hierdoor hoeven scholen zelf geen nieuwe instructie apparatuur aan te schaffen, maar beschikken ze gedurende een leenperiode over moderne bouw- en installatiemiddelen, zoals warmtepompen en zonnecollectorsystemen. Deze apparatuur wordt up-to-date gehouden, zodat het onderwijs altijd over de laatste middelen beschikt. 

Voorbeelden van opstellingen zijn:

  • Zonneboiler installatie
  • Hybride warmtepomp opstelling merk Techneco Helga
  • Warmtepomp opstelling Alpha-InnoTec (Nathan)
  • Warmteafgifte opstellingen  (om de modellen werkend te kunnen tonen) 

Nog enkele plaatsten beschikbaar voor de volgende cursussen

Warmtepomp - het juiste advies, 14 februari 2019 in Didam
Waterzijdig inregelen, 26 februari 2019 in Didam 
 

Meer informatie of cursussen aanbieden?

Wilt je meer weten over de leermiddelenbank, duurzame cursussen of eigen cursussen aanbieden via het Kennisportaal? Neem dan contact op met:

Stichting Kennisportaal Duurzame Bouw- en Installatietechniek
Telefoon: 085 273 12 11
E-mail: info@kennisportaal.nu of d.vanhuet@iwnl.nl

Partners