ONE IS OP DE HOOGTE VAN ONTWIKKELINGEN IN DE ENERGIESECTOR

ONE Excursie Eindhoven levert gastdocentschap en excursiemogelijkheid LAC voor studenten ROC’s

19 december 2017

Aangekomen op het universiteitsterrein van TU Eindhoven worden de deelnemers hartelijk ontvangen door Wanda Kruijt, innovatiemeester van de Stichting KIEN.

Stichting KIEN

In de installatiebranche zijn veranderingen aan de orde van de dag. KIEN Innovatiemeesters versnelt het proces richting daadwerkelijk werkbare oplossingen door kennis van (technische) universiteiten en onderzoeksinstellingen te verbinden met de technologische praktijk. Ook ondersteunt KIEN door mee te denken over innovaties in onderwijs.

KIEN Innovatiemeesters organiseren innovatietafels met diverse partijen om samen concrete stappen te zetten en kansen in de markt te benutten. Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden? Kijk dan op de website Van Stichting KIEN of neem contact op met ONE.

Drie innovatiemeesters nemen de deelnemers mee in een aantal veranderingen waar installateurs mee te maken hebben of gaan krijgen.

Manuel Janssen - The Internet of Things (IoT): The Internet of Things - het netwerk van apparaten die zijn aangesloten op het internet om gegevens te verzamelen en uit te wisselen - betekent niet alleen dat TI bedrijven goede maatregelen moeten nemen tegen cybersecurity, maar ook dat de installateur van de toekomst veel meer een ict-er zal zijn. Dit vraagt om een nieuwe invulling van de opleiding elektrotechniek.

Henry Lootens - Gelijkstroom: Verduurzaming geeft grote kansen voor gelijkstroom. Bij gelijkspanning loopt de spanning altijd in dezelfde richting, terwijl deze bij wisselspanning telkens van richting verandert. Uit gelijkspanning kan ook veel meer energie worden gehaald dan uit wisselspanning, omdat bij deze laatste de spanning niet altijd maximaal is.

Herry den Besten - Innovatie Veehouderij, Land- en Tuinbouw: De TI branche speelt een belangrijke rol speelt bij onderwerpen die misschien niet zo voor de hand liggen: het terugdringen van antibiotcagebruik, het minimaliseren van brandgevaar in veestallen, het reduceren van de ammoniakuitstoot en uiteraard het reduceren van het dagelijkse energieverbruik.

Excursie LACExcursie LACExcursie LAC

Gastdocentschap

De innovatiemeesters kunnen meedenken over innovaties die het onderwijs nodig heeft en ingezet worden als gastdocent. Neem contact op met:

IoT:

manueljanssen@kieninnovatiemeesters.nl / 06 50 88 15 28

Gelijkspanning:

henrylootens@kieninnovatiemeesters.nl / 06 25 02 82 82

Innovatie Veehouderij, Land- en Tuinbouw:

herrydenbesten@kieninnovatiemeesters.nl / 06 20 80 45 35

Het bedrijf Van Dorp Installatietechniek uit Zevenaar heeft het middagprogramma geregeld. Na een heerlijke lunch in the lounge bij Philips worden we meegenomen in de wereld van het licht, het LAC (Lighting application Center). Hier beleven de deelnemers wat licht met ons doet; het belang van licht om ontspannen en actief te kunnen werken en de stimulans die het kan geven in de verkoop van producten. Een goed lichtplan kunnen maken voor de klant door installatiebedrijven is voor vele van de deelnemers een echte eye-opener.

Het LAC opent op diverse middagen in het jaar zijn deuren voor studenten. De middag inspireert om daar gebruik van te gaan maken. Net als het ochtendprogramma inspireert om meer kennis in huis te halen d.m.v. gastdocentschap. Al met al was het een interessante en waardevolle excursie van ONE. Een mooi voorbeeld om voor de volgende excursie te evenaren.

 

Excursie LACExcursie LACExcursie LAC


Partners