ONE IS OP DE HOOGTE VAN ONTWIKKELINGEN IN DE ENERGIESECTOR

Energy Café in Powerlab: De integrale aanpak in de bouw

31 Oktober 2017

Energy Café 

De integrale aanpak in de bouw

Op donderdag 16 november van 16.00-18.00 uur organiseren we in het Powerlab een Energy Café met als thema: Integrale aanpak in de bouw.

Achtergrond
We staan voor een enorme verandering. We gaan van het aardgas af, het energieverbruik moet drastisch naar beneden, all-electric is een oplossing, maar ook niet voor alles. Wat zijn hiervoor de oplossingen? Hoe pak je dat aan? Hoe nemen we de bewoners in deze enorme verandering mee? Hoe zorg je dat je daar klaar voor bent? Dit vraagt veel de komende tijd van onderwijsinstellingen, de installateurs en de aannemers. Daar gaan we het over hebben tijdens dit Energy Café.

Interviews
Vaste moderator Edwin Verdurmen van CASA opent het cafe, waarna er een interview volgt met Jacqueline Bijlsma (ONE en Powerlab) over het Powerlab als broedplaats voor nieuwe energietechnieken voor onderwijs en bedrijfsleven. Berthold van Benthem van Uneto VNI gaat in op de aanpak van de toekomst en Wim Schoonderbeek, Energie coach van de energie-coöperatie Rijn & IJssel, vertelt over hun werkwijze als coach en ervaringen tot nu toe. Welke vragen spelen er bij de bewoners? Hoe kan je ze daarin goed helpen en adviseren? Carl-Peter Goossen van De Nieuwe Aanpak (DNA) in de bouw neemt de aanwezigen mee in hun integrale aanpak met concrete voorbeelden, zoals ecowijk de Kiem in de Schuytgraaf in Arnhem. Tot slot is er tijd voor Pitches van bijvoorbeeld studenten die op zoek zijn naar een mooie stage bij een duurzaam installatiebedrijf of een bedrijven die op zoek zijn naar een stagiair.

Programma
16.00 uur: Ontvangst
16.30 uur: Start inhoudelijk programma
17.30 uur: Netwerkborrel en Powerlab bekijken

Locatie & Routebeschrijving
Het Powerlab is gevestigd op IndustriePark Kleefse Waard (IPKW), gebouw LB, Westervoortsedijk 73 in Arnhem. IPKW is goed bereikbaar met de fiets, auto en openbaar vervoer. Parkeerterrein is voor de ingang van het terrein. Vanaf het parkeerterrein is het 5 à 10 minuten lopen naar gebouw LB. Klik hier voor informatie over de bereikbaarheid van IPKW.

Tot 16 november in Powerlab!

Met hartelijke groet,
Namens het netwerk energie made in Arnhem

Jacqueline Bijlsma (ONE Powerlab)
Edwin Verdurmen (CASA)
Maud Wolf (gemeente Arnhem)


Partners