ONE IS OP DE HOOGTE VAN ONTWIKKELINGEN IN DE ENERGIESECTOR

Doe mee! Denktank “Verduurzaming van de regio Gelderland” 

16 Mei 2018

Door: Clarence Rose

Op 22 januari kwamen koplopers van regionale installatiebedrijven, adviseurs uit de branche en het onderwijs bij elkaar om te brainstormen over hoe de “Verduurzaming van de regio Gelderland” te versnellen. Bij dit overleg kwam naar voren dat de installateurs wel willen verduurzamen, maar dat tijdrovend advieswerk om de klant over te halen meer te investeren en de benodigde complexe kennis echte bottlenecks zijn.

Sneller verduurzamen is mogelijk door integrale scholing en voorlichting – niet alleen van de (toekomstige) servicemonteurs en installateurs, maar vooral ook van de opdrachtgevers. Een langer-termijn-denken en integrale aanpak van installatietechniek en bouwtechniek is nodig. Het idee is dan ook om een denktank op te zetten die zich inzet voor het oplossen van knelpunten die de installatiebranche tegenhoudt om energieneutraal te bouwen en renoveren.

Initiatiefnemers voor deze denktank zijn Installatiewerk Achterhoek Rivierenland, Rijn IJssel, ONE - Oost-Nederland Energie(k), KGO, Kennisportaal Gelderland en DNA in de bouw.

Oproep

Mocht u bij willen dragen aan deze denktank neem dan contact op met info@oostnederlandenergiek.nl of info@dnaindebouw.nl

Partners