ONE IS OP DE HOOGTE VAN ONTWIKKELINGEN IN DE ENERGIESECTOR

HAN Studenten werken in Powerlab aan bedrijfsopdrachten

15 Maart 2018

Door Elise Ter Burg | Stagaire ONE

Ik heb afgelopen week een kijkje genomen in het Powerlab van ONE - Oost Nederland Energie(k). Daar lopen momenteel allemaal groepjes studenten van de HAN rond, die aan verschillende projecten werken. De groepjes zijn druk bezig om hun projecten uit te werken, maar willen toch even tijd vrijmaken om wat vragen te beantwoorden. Ik ben natuurlijk supernieuwsgierig en wil weten waar iedereen mee bezig is. Ik stel elke groep dezelfde vragen om een goed overzicht te krijgen.

Solar Boiler project

Groep 1 is momenteel bezig met een Solar Boiler project. Er staat nu een Solesta installatie in het Green House van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) in Arnhem. De klant die ze momenteel hebben is ervan overtuigd dat de installatie in het Green House verbeterd kan worden, zodat deze een hogere warmte aanvraag kan leveren. Groepje 1 is hier dan flink mee aan de slag. Ze werken met zijn tweeën aan dit project. Ze vinden het jammer dat ze niet echt kunnen overleggen binnen hun eigen vakgebied. Ze communiceren veel met leraren. Wat ze vooral veel doen is testen en werken aan testverslagen. Ze hopen na enige tijd de test te kunnen uitvoeren in het Green House.

Verwarming met detectie

Groep 2 is werkt aan het ontwerp van een speciale verwarming. Het is de bedoeling dat de verwarming je detecteert zodra je thuiskomt. De verwarming zou dan aan moeten springen. Het is een soort slimme robot eigenlijk! De jongens zijn er hard mee aan het werk. Ze vinden het een leuke opdracht en willen er graag mee verder.

Active Top

Groep 3 ontwikkelt een product met de naam Active Top. Ze ontwerpen een module waar een mantelzorger in kan wonen. Eén van de belangrijkste eisen is dat deze module op het dak geplaatst moet worden van een hulpbehoevende oudere. De eerste ideeën en schetsen zijn in de afrondende fase. Het groepje werkt met studenten van verschillende opleidingen. Ze vinden het heel leuk om hieraan te werken en zijn erg gemotiveerd!

Controle unit

Groep 4 is bezig met een controle unit om het water op een groen dak te controleren. Het is uiteindelijk de bedoeling dat de riolering niet overstroomt. Een automatische regenpijp! Er wordt met 4 studenten van verschillende opleidingen enthousiast aan aan dit project gewerkt!

Energie-opslag voor huishoudens

Groep 5 werkt aan een energie-opslag voor een groep huishoudens. Ze berekenen dan de optimale capaciteit van hun energie-opslag. Ze werken er met twee personen aan en zijn ervan overtuigd dat dit belangrijk is voor de toekomst. Ze vinden het allebei een leuk project en zijn erg hard aan het werk!

 


Partners