ONE IS OP DE HOOGTE VAN ONTWIKKELINGEN IN DE ENERGIESECTOR

Thema avond DNA: Luchtdicht plakken met beleidsmakers

28 November 2017

Op dinsdagavond 3 oktober vond een bijeenkomst van DNA plaats met als thema: ‘luchtdicht plakken met beleidsmakers’. Beleidsmakers werden praktisch aan het werk gezet en kregen inzicht in de gevolgen van kieren op de ventilatie.

Wat is bijvoorbeeld het effect van een kier van 1mm? Belangrijke en noodzakelijke kennis voor installateurs en bouwmensen om luchtdicht te bouwen!  Daarna ging een gezelschap van leveranciers, installateurs, architecten, onderwijsdirecteuren en energieadviseurs zelf aan het werk.

Siga nam hen mee in de praktijk van het luchtdicht plakken. Het werd een onvergetelijke avond waarin veel geleerd, geplakt, gelachen en genetwerkt werd. Na afloop werd er over- en onderdruk gecreëerd in het Powerlab en werd gemeten of de ruimte luchtdicht gemaakt kon worden. Met infraroodcamera's ging men op zoek naar lekken.

Wilt u ook een avond bijwonen? Aanmelden kan via DNA en ONE. De volledige kalender vindt u op de website van DNA. 

 

luchtdicht verpakken dnaluchtdicht verpakken dnaluchtdicht verpakken dna

Expertbijeenkomsten & trainingen in Powerlab door DNA in de bouw

De Nieuwe Aanpak in de bouw (DNA) is neergestreken in het Powerlab. Daar organiseren zij 2x per maand een expertavond, waarin zij kennis uitwisselen over onderwerpen die te maken hebben met duurzaam / passief / energetisch bouwen. Het gaat hierbij om de integrale aanpak. 

Daarnaast verzorgen zij een cursusaanbod voor vakmensen in de bouw- en installatiesector. DNA gaat het komend jaar in elk geval 4 trainingen op uitvoerend niveau in het Powerlab verzorgen. Deze trainingen zijn interessant voor bedrijven, maar zeker ook voor ROC-studenten niveau 4 en docenten!


Partners