ONE IS OP DE HOOGTE VAN ONTWIKKELINGEN IN DE ENERGIESECTOR

Techniekdag de Liemers - 28 oktober 2017

21 Maart 2017

Op zaterdag 28 oktober 2017 vindt de 'Techniekdag de Liemers' plaats. VNO-NCW Midden en LINDUS organiseren deze dag in nauwe samenwerking met Regionale onderwijsinstellingen, ondernemers uit de Liemers en de gemeente Zevenaar.

Tijdens de Techniekdag wordt de boeiende en veelzijdige wereld van bèta en techniek - in alle sectoren - aan een breed publiek getoond. Jeugd en jongeren die nog een opleidingskeuze moeten maken of nu al gefascineertd zijn door techniek, zijn van hart welkom. De doe-activiteiten zijn interessant voor jongeren tot 16 jaar.

Doel
De Techniekdag wil jongeren kennis laten maken met en enthousiast krijgen voor een opleiding en beroep in de bèta en techniek. De verschillende technische sectoren worden dan ook op een uitdagende en speelse manier voor het voetlicht gebracht. Alle opleidingsniveaus komen hierbij aan bod; van praktijkschool tot en met universiteit. 

Activiteiten
De Techniekdag is gratis te bezoeken. Opleidingen en bedrijven presenteren deze dag verschillende doe-activiteiten. Metaal, bouw en architectuur, timmerindustrie, meubel/interieurbouw, installatietechniek, elektro- en motorvoertuigentechniek, zorgsector, duurzame sectoren  en ICT presenteren zichzelf tijdens deze kijk-, doe- en speeldag. Zo kun je bijvoorbeeld 3D printen, lasersnijden, in een elektrische auto rijden, verschillende proefjes doen en een digitale graffiti maken.

Meedoen?
Bedrijven en instellingen die willen participeren in de Techniekdag kunnen zich hier aanmelden. Doe mee en maak er samen met ons weer een onvergetelijke dag van voor jong en oud!

Meer informatie
Ga voor meer informatie naar de website van Techniekdag.

Locatie
De organisatie van de Techniekdag is nog op zoek naar een locatie. Geinteresseerd? Neem dan contact op met de werkgroep.


Partners