ONE IS OP DE HOOGTE VAN ONTWIKKELINGEN IN DE ENERGIESECTOR

Inspirerende theatervoorstelling 'Nieuwe Vrienden'

28 November 2016

Het RxHoverleg sector Techniek* verwelkomde op 3 november een kleine honderd docenten en bedrijven bij de theatervoorstelling 'Nieuwe vrienden'. Nieuwe Vrienden gaat over het werk en leven van Bram van Diest, al 40 jaar een hardwerkende ondernemer die in een economisch weerbarstige tijd zijn installatiebedrijf overeind probeert te houden. Links wordt hij ingehaald door innovatieve concepten en rechts door nieuwe spelers in de branche die grote projecten aanpakken. Het roer moet om. Maar op wie kan hij nog bouwen? En wie kan hij werkelijk vertrouwen? 

De voorstelling is een initiatief van het Opleidingsfonds Technische Installatie Branches. 

Na de voorstelling werd aan diverse tafels verder gesproken over de impact van de voorstelling en de betekenis voor het werk in het onderwijs en het bedrijfsleven. De reacties na afloop varieerden van 'heel herkenbaar' tot 'ik wist niet dat techniek ook emotioneel kan zijn'. In elk geval kwam iedereen geïnspireerd en onder de indruk uit de voorstelling.

In de tafelgesprekken daarna werden diverse onderwerpen besproken. Aan bod kwamen de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven (het gebeurt al, maar kan beter), het bepalen van je eigen rol en positie in een veranderende wereld (best lastig) en de student die ook verandert waardoor in het docentschap coachvaardigheden steeds belangrijker worden.  

De voorstelling werd mede mogelijk gemaakt door de projecten Oost Nederland Energiek en Tech4Food.

*overleg tussen de Gelderse ROC's, Helicon, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en Hogeschool van Hall Larenstein

 


Partners