ONE IS OP DE HOOGTE VAN ONTWIKKELINGEN IN DE ENERGIESECTOR

7 vragen aan… Louis Hiddes, director Mijnwater b.v.

13 Oktober 2016

Louis Hiddes Mijnwater BV1.  Wat doet Mijnwater b.v.?

Heel simpel: Mijnwater zet afvalwater uit de mijnen in Limburg om in energie. Het is niet alleen duurzaam, maar ook nog eens goedkoop!

2. Hoe wordt het toegepast? 

Woningen op 6 locaties in Heerlen zijn inmiddels aangesloten via een ondergronds uitwisselstation en leidingennetwerk op warmte- en koude energievoorziening. Meer weten? Ga dan vooral eens kijken op onze website: www.mijnwater.com.

3. En u bent de directeur?

Inderdaad. En notabene de enige MBO-er! Ik geef leiding aan een team academici en HBO-ers.

4. Dus dat kan met een MBO-diploma?

Jazeker! Het enige wat ik mis is het spreken van vreemde talen. Mijnwater b.v. is namelijk Europees marktleider. We hebben overal in Europa vestigingen. Gisteren was ik nog in Ierland en volgende week zit ik weer in Frankrijk. 

5. Heeft u advies aan de huidige MBO-er?
Leer er een vreemde taal bij. Technische bedrijven opereren veel internationaal. Bovendien hebben we sowieso te maken met globalisering. En verder is mijn devies: al heb je 1000 papiertjes, je bent nooit uitgeleerd!

6. Ook nog tips voor de docenten?

Voor docenten heb ik hetzelfde devies: al heb je 1000 papiertjes, je bent nooit uitgeleerd!

Ik merk  wel dat ik heel moeilijk de verbinding met het MBO en HBO kan maken. Studenten begrijpen niets van de installaties waar wij mee werken. Ik zou zo graag met het onderwijs willen samenwerken.

7. Hoe wilt u samenwerken?

Jullie mogen allemaal komen kijken in mijn bedrijf en ik wil graag een masterclass verzorgen. Maar dan wel voor docenten EN studenten!

Logo Mijnwater


Partners