ONE IS OP DE HOOGTE VAN ONTWIKKELINGEN IN DE ENERGIESECTOR

Tijd voor verandering: van Installatietechniek naar Duurzame energietechnieken!

09 Mei 2016

‘Techniek voor de Toekomst’ lezen we op het schoteltje van ons koffiekopje. We zitten dus goed! ONE is te gast bij Erik Linthorst, Algemeen directeur bij Linthorst Techniek uit Apeldoorn (Wenum Wiesel). Dit bedrijf staat in de MKB Innovatie Top 100 van de Kamer van Koophandel. We zijn hier om over de nieuwste innovaties en de rol van het onderwijs te horen. Zo te zien aan de koffie gaat dat wel lukken! We popelen om Erik Linthorst uit te horen en na een hartelijke ontvangst steekt ONE van wal.

 Wat kenmerkt Linthorst Techniek als bedrijf?

  Linthorst is een dynamisch familiebedrijf en middelgrote
  onderneming met ruim 300 personeelsleden.  
  Een groot deel daarvan is technisch personeel.
  We richten ons op elektrotechniek en installatietechniek
  (werktuigbouw). Dat realiseren we in nieuwbouw en renovatie
  in de zakelijke markt; utiliteit en industrie.

Het is onze missie om leidinggevend te zijn in de transitie naar een duurzame samenleving. Dit is altijd onze missie geweest, want oprichter Henk Linthorst was in 1978 al bezig met het ontwikkelen van duurzame oplossingen. Zijn zoon Gijs Linthorst (Technisch directeur Linthorst) introduceerde het Energie Analyse Systeem. Met deze unieke energieanalyse software worden bestaande energie-afnamepatronen ingezet om installaties duurzaam en structureel te optimaliseren. Het ontwikkelen van innovatieve technieken doen we in eigen huis. Door deze op de juiste wijze in te zetten, zijn onze installatieconcepten zeer energiebesparend en kunnen we koploper blijven in de energietransitie.

En hoe zit het met de markt en de verduurzaming?

We zitten in een veranderende markt, waar duurzaamheid een noodzaak is geworden. Eerder bedachten wij zelf de concepten en verkochten die aan de klant, zonder de inzet van externe adviseurs. In de huidige markt zien we steeds meer aanvragen in Design & Build; met verschillende partijen maken we dan een plan en dat dienen we gezamenlijk in voor de aanbesteding. Dit gebeurt vaak met vaste partners als bouwondernemers en architecten. Bij de keuze van de partners wordt een inschatting gemaakt van de kansen op succes. In onze visie worden successen samen gehaald!

Op jullie site lezen we dat bij Linthorst Techniek ondernemerschap en innovatie vanzelfsprekend samengaan. Welke innovaties heeft Linthorst de afgelopen jaren ontwikkeld en wat staat er nog op stapel?

Als kennis gedreven installateur zijn we continu bezig om zelf technieken te bedenken en ontwikkelen, zodat we onze toegevoegde waarde kunnen waarborgen. Een productontwikkelaar bij een fabrikant ontwikkelt alleen maar binnen de bestaande kaders. Linthorst onderscheidt zich door out-of-the-box denken en focus op nieuwe ontwikkelingen.

Zo hebben we bij Linthorst bijvoorbeeld de Kitchen Air Technologie (KAT) ontwikkeld. Met deze technologie zijn we in staat om warmte terug te winnen, geuren te verminderen en verlagen we het risico op brand. Ook Vaporsol is een mooi voorbeeld. Hiermee kunnen we gasdampen reinigen. De Pilot voor dit product is geslaagd en we rollen het op dit moment uit.

Daarnaast zijn we bezig met de ontwikkeling van hoge-temperatuur-warmtepomp. Met deze warmtepomp kan zonder gasgebruik tapwater op hoge temperatuur gebracht worden.

Wat is duurzaamheid voor Linthorst?

Ons motto is: 'Denk vooruit, blijf dicht bij'. Hiermee bedoelen we dat we naar de toekomst moeten kijken, ook in het belang van onze klanten. Duurzaamheid is voor ons o.a. anticiperen en inspelen op veranderingen in de installatietechniek. Hoe ga je met installatietechniek om als bijvoorbeeld het gasnet wegvalt? Dan worden warmtepompen en zonne-energie erg belangrijk en ook koudetechniek krijgt een prominente plaats.

Investeren jullie in onderwijs?

We zijn al zolang we bestaan een leerbedrijf geweest en we leiden onze mensen ook zelf op. Mensen leren bij Linthorst van elkaar en dan is er veel mogelijk. Zo kun je op je dertigste al leidinggevend monteur zijn. Dan beheers je alle disciplines en kun je die kennis weer doorgeven. De leidinggevende monteurs zijn dan ook cruciaal voor het bedrijf.

Wat is de visie van Linthorst op onderwijs? Hoe zou het beter kunnen?

Om bij Linthorst binnen te komen heb je minimaal niveau drie monteur nodig. Het eindstation is dan leidinggevende monteur. Wie verder wil volgt een paar goede MBO+ of HBO opleidingen. We hebben dus om te beginnen de ROC ‘s nodig voor de theorie. Op de werkplaats leren ze technieken toe te passen met echte leermeesters erbij. De ROC ’s, InstallatieWerk en het bedrijf, die combinatie maakt het sterk.

Wat we missen is een MBO opleiding op niveau vier. In de meeste opleidingspakketten op ROC ‘s bol 4 zit geen installatietechniek. De opleiding middenkader enginering MBO niveau 4 richt zich veel op elektronica. Installatietechnieken en duurzaamheid komen onvoldoende aan bod. Dat geldt voor alle MBO opleidingen van niveau 2 tot 4. Daar komt bij dat op HBO niveau installatietechniek ook is verdwenen. Dat ervaren wij als een gemis. Op termijn gaat dit voor problemen zorgen in verband met de innovaties op duurzame energietechnieken. In de transitie naar een duurzame samenleving zijn meer vakmensen nodig.

Wordt het vak ingewikkelder door de innovaties?

Zeker. De basis is nu nog steeds niveau drie, maar met een leven-lang-leren instelling moeten mensen verder groeien in hun vak.

Is het dan moeilijk om goed opgeleid personeel te vinden?

We hebben bij Linthorst een goed en betrokken personeelsbestand. Dat is de afgelopen jaren zelfs met 10% per jaar gegroeid. Monteurs kunnen we nog wel vinden, werkvoorbereiders/engineers en projectleiders liggen moeilijk, omdat dit HBO-ers moeten zijn.

Het moraal is in elk geval hoog. Onze medewerkers zijn tussen de 16-20 jaar en maken lange dagen. Om half zes worden ze al opgepikt en sommigen zitten dus om 5 uur al op de fiets! Belangrijk is dat we ze wel perspectief bieden. Daarnaast zijn een goede werksfeer en waardering belangrijk.

Hoe kunnen we jongeren stimuleren om voor techniek te kiezen?

In onze visie is beeldvorming heel belangrijk. Laat zien wat een werktuigbouwkundig installateur nu precies doet! Er wordt wel veel gedaan aan stimulering, maar het is bijna onmogelijk om zicht te houden op al die initiatieven. En vaak is de doelstelling niet helder of zijn de projecten puur subsidie gedreven. Voor bedrijven is dit niet altijd even werkbaar.

Jongeren met interesse in techniek kiezen niet automatisch voor installatietechniek. Dat kan ook aan de beeldvorming liggen. Misschien is het tijd voor een naamsverandering. Is ‘Duurzame energietechnieken’ iets? In elk geval moet het installatie vak weer interessant worden.

Linthorst zou graag een junior Technovium in de regio willen hebben, zoals in Nijmegen. Een plek waar bedrijven en onderwijsinstellingen gezamenlijk zorgdragen voor meer instroom in de technische opleidingen, beter opgeleide medewerkers met interessant werk, en goede arbeidsperspectieven. Er zijn tot op heden wel deelinitiatieven ontplooid, maar geen echte gezamenlijke acties. De techniekcampus Deventer is een mooi voorbeeld van leren in een praktijkomgeving in plaats van een schoolse omgeving.

Er is dus meer samenwerking met collega installatiebedrijven nodig als het gaat om opleiden?

Ja, samenwerking is heel belangrijk. Initiatieven als Scienceparken en Techniekcampussen moeten groot worden opgezet. Niet lokaal, maar zelfs regionaal voor heel Gelderland. Dan kun je er ook state-of-the-art apparatuur neerzetten. Datzelfde geldt voor het onderwijs via Kennisportalen. Liever groot en goed georganiseerd, dan veel kleine initiatieven.


Partners