ONE IS OP DE HOOGTE VAN ONTWIKKELINGEN IN DE ENERGIESECTOR

Energy Challenges Arnhem van start

14 Maart 2016

Vijf scholen strijden tot juni 2016 met zes teams tegen elkaar, om duurzaamheid en energiebesparing hoog op de agenda van hun school te krijgen. Door middel van techniek die het verbruik in hun school inzichtelijk moet maken en door hun eigen acties, hopen de leerlingen energie te besparen en ook andere leerlingen mee te krijgen. Het is een onderdeel van een landelijke campagne www.energychallenges.nl. En aan het einde van de rit zijn er prijzen voor de beste campagne en de meest bespaarde energie. 

Op 1 februari vond de kick-off plaats in Arnhem. Deze bijeenkomst startte met alle betrokken leraren, directeuren en leerlingenteams in de aula van het Olympus college in Arnhem. Hier introduceerde de teams zichzelf middels een eigen gemaakt filmpje. Na de introductie, kregen ze een inspirerende lezing van Anne-Marie Rakhorst, expert op het gebied van duurzaam bouwen.

Vervolgens konden alle leerlingen 3 workshops volgen; een workshop van Greenpeace 'Campagne voeren', workshop 'Duurzame energie' en het platform dat voor deze challenge ontwikkeld is, en tot slot een workshop 'Social Media-gebruik voor de challenge'.

Een mooie en inspirerende aftrap met hopelijk in juni een geweldig resultaat.


Partners